Alla inlägg under april 2007

Av adelie ornhall - 23 april 2007 09:31

Vi hade två talare som kom och talade om FRA och hur detta kan komma att påverka vårt samhälle samt hur det ser ut idag! Pär Ström gjorde en proffsig presentation och berättade rätt igående om olika system som kan komma att kontrollera oss inom snar framtid. Det är läskigt att lyssna och ta in det som han förklarat och så mycket lättare att ignorera och hoppas på att det löser sig själv. Men så får det inte gå till, då har vi valt helt fel väg att gå. Om det är någon som har möjlighet att stoppa detta utvidgade bevakningssamhälle så är det vi. Vi måste ställa oss frågan ifall vi vill bli kartlagda varje gång vi går ut och chattar på internet. Det är nämligen möjligt att lagra all information vi gör på internet för att sedan använda i exempelvis en förundersökning. Vissa fest klubbar har börjat operera in chips i sina stammisars armar och det finns "love detectors" som visar på en dataskärm under ett telefonsamtal ifall den andra personen du pratar med är kär i dig. Det kan komma att användas ett slags signalsystem som ger utslag på olika aktiviteter, tex vid en brottsplats så behöver man kunna identifiera gärningsmannen och då bad man "i USA" att få veta alla mobiltelefoner som varit på plats under dådet. Vid brottsbekämpande syfte kan ju detta vara ett mycket bra system men samtidigt bör man verkligen ställa sig frågan om när det går till överdrift? Är det när hela ditt liv är kartlagt?

Av adelie ornhall - 23 april 2007 09:22

På bilderna har vi Edvin Alam, Sandra från Göteborg, Christoffer von Sabsay, Felippe, Christoffer Järkeborn, Therese från Göteborg mfl.....

Av adelie ornhall - 20 april 2007 15:59

Super kul! Tina Ghasemi har anordnat ännu en spännade utbildning på lördag som jag så klart skall vara med på! Bankett på kvällen traditionsenligt, i Gamla stan. Blir det utgång sen kanske? Vi får väl se!!?? Först och främst så skall vårt kunskapstörstande släckas med en massa information. Glöm inte heller att anmäla ifall du kommer på 20+ afterwork!!?? Iallafall om du vill ha en välkomstdrink!

Av adelie ornhall - 20 april 2007 06:55

Igår kväll var det debatt mellan socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin och sverigedemokraternas Jimmie Åkesson på tv4.

Mona var så sjukt nervös att jag nästan tyckte synd om henne att jag led å hennes vägnar var det inget snack om. Jimmie åkesson svängde sig med slagkraftiga ord och fraser medan Mona Sahlin försökte byta ämne så fort det hettade till! Är detta en stark ledartyp som socialdemokraterna behöver? Nej knappast! Och Jimmie Åkesson då? Jo han var rätt underhållande och hade relativt bra argument när det gällde det mesta. Jag håller med Sakine om att det bästa för att "döda" (mitt eget ordval) ett främlingsfientligt parti är att granska dem på alla möjliga sätt. Så vem vann debatten? Ja säger så här mycket, att inte var det mjäkiga Mona!

Av adelie ornhall - 19 april 2007 08:20

Efter att ha lyssnat och tittat på morgon tv så har jag blivit ävertygad om att Lars Leijonborg kommer att sitta ett bra tag till. Precis som han säger själv så vill majoriteten i partiet att han skall sitta kvar så då är det egentligen ingenting att snacka om. Färst måste man hitta en värdig ersättare och om vi ser till socialdemokraternas försök så kan vi konstatera att det är lika bra att det får ta den tid det tar, onödigt att pressa fram någon bara för att ha! Punkt slut. 

Av adelie ornhall - 18 april 2007 16:44

Så tycker jag att det ofta är! Helst så hade jag åkt hem och fixat med allt som måste göras med muf och den skojjiga afterworken som väntar, men frågan är som sagt ifall jag kan hoppa över jobbmiddagen eller om det missgynnar mig i min framtida karriär. Jag älskar muf och vill se till att vi mufare skall kunna få minst lika bra kontakter inom vårt eget nätverk. Mufare generellt sett är välutbildade (märk väl ordvalet) och dessutom extremt flitigta, det är också därför som vi har fått en välfungerande 20+ verksamhet men alla måste dra sitt strå till stacken. Man begär ju knappast att arbetsgivaen skall söka jobbet åt en!!??

Av adelie ornhall - 18 april 2007 09:06

Dagen började lite hastigt då jag missade att gå upp i god tid och bara hade 15 min på mig att göra morgonbestyren. Lite stressigt men absolut uthärdligt! Kom till det nya kontoret där jag ska jobba i framtiden som såg ut som allt annat än en arbetsplats, detta var en byggplats med massa byggare som fixade med allt möjligt. Inga datorer fanns heller och mitt eget team behövde inte min hjälp utan jag blev utlånad och fick transportera iväg mig själv till det gamla kontoret i jakten på en dator (vilket jag bevisligen funnit:)) Så idag så ska jag jaga folk som vill jobba som tidningsutdelare för AcademicWork, tjohoo! Kanske inte det mest spännade jag gjort hittills!

Av adelie ornhall - 17 april 2007 09:41

Nu har ni möjligheten att lyssna till Sofia Arkelstens ljuva stämma på mornarna. Hon har nämligen börjat att radioprata på frekvensen 93,8 på mellan kl. 07.30-08.30, don´t miss it! I won´t

Glada Hälsningar från en stolt Kusin!

Ovido - Quiz & Flashcards